вівторок, 21 травня 2013 р.

"День пам'яті жертв загиблих у Другій світовій війні"


травня "Студентська Свобода" Павлограда провела інформаційний мітинг та марш присвячений "Дню жалоби за жертвами тоталітарних режимів"
Захід розпочався біля меморіалу засновника міста Матвія Хижняка, де з промовами виступили активісти та письменники міста Павлограда. 
Близько 5 десятків активістів та прихильників прийняли участь у акції, переважаюча більщість яких були молоді хлопці віком від 17 до 25 років.
По завершеню мітингу колона свободівців рушила до центральної площі.
Побачівши ходу багато свідомих містян приєднувались до лав маршу, націоналісти-свободівці гордо крокували вигукуючи гасла: Слава Україні - Героям Слава, Слава Нації - Смерть Ворогам, Україна понад усе!
Марш пройшов по центральній вулиці міста, через центральну площю до меморіалу «Жертв Голодомору та політичних репресій» , де свободівці вшанували загиблих українців хвилиною мовчання, до меморіалу було покладені поминальні квіти, які символізували національні кольори, в знак жалоби за жертвами були запалені свічки, завершився захід урочистою промовою голови "Студентської Свободи" Владислава Шевчука в якій він зазначів:
«Шановне Товариство! 8го травня ми вшановуємо пам'ять мільйонів загиблих українців у вирі боротьби двох тоталітарних режимів. Для яких життя нашого народу, було дрібязковим, не вартим уваги. Нині комуністи і регіонали продовжують вести подібну політику тотального винищення української Нації, б’ючи по найціннішому що є в нас: по нашій мові, історії, культурі, та традиціям. Вони намагаються прищіпити в нашу свідомість міф великої перемоги, але що нам українцям принесла ця, так звана перемога? А принесла вона лише нові жертви ні в чому невинних людей: голод, репресії, табори, розстріл. 
 Це є наслідки тієї перемоги, після якої було встановлено один із найкривавіших режимів в історії людства.
 9 травня не є для нас чимось значущім, бо зміну одного окупаційного режиму, іншім, не можна святкувати! Для свідомого українця – великою перемогою, є одна єдина подія, яка відбулася 24 серпня 1991 року. В цей день Україна здобула свою Незалежність від окупантів, за яку боролись і проливали кров – Великі сини України.»

Світлини з події: https://plus.google.com/photos/116555699284631568359

Відео: Марш - http://www.youtube.com/watch?v=skavB27WPsI
Виступ В.Шевчука - http://www.youtube.com/watch?v=5j3PSvU1Hnw    

                                      Прес-служба Павлоградської міської організації ВО «Свобода»

Немає коментарів:

Дописати коментар