четвер, 26 червня 2014 р.

Свободівець на блокпості зупинив фуру з російськими сепаратистами.

Активіст Свободи, перебуваючи на бойовому чергуванні на блокпості, помітив підозрілу вантажівку. Повідомивши про неї співробітникам ДАІ, автомобіль був зупинений.
При огляді салону в середині перебувало троє осіб: водій і пасажири. Документи водія були впорядку. На вимогу свободівця до пасажирів показати їх документи, ті почали нервувати, і, із російським акцентом, почали пояснювати, що документів вони не мають, і вмовляли пропустити їх через блокпост. Зрозумівши, що дані особи є підозрілими, свободівець наполіг на тому аби вони показали свої документи, інакше далі вони нікуди не поїдуть. Відчувши безвихідне становище, один із чоловіків дістав із кишені брудний папірець - це виявився паспорт даної особи, у іншого документів не було. Самооборона блокпоста затримала цих осіб і провели з ними бесіди по одинці, аби вони не давали неправдиві свідчення. На одному із затриманих була футболка з гербом РФ.
В ході бесіди особи повідомили, що втекли з військової частини. На запитання, чому брудний паспорт, він відповів, що переховувався в лісі, інший – що загубив їх 12 днів тому. Коли самооборона зателефонувала в дану військову частину, виявилось, що ці особи не числяться в збройних силах, і до цієї частини не мають ніякого відношення. Особи давали різні свідчення. В одного з чоловіків був виявлений аркуш з позивними.
Самооборона по даному факту викликала правоохоронні органи, які прибули на блокпост з військовою прокуратурою, яка забрала даних осіб.

З міркувань безпеки ім’я і прізвище свободівця не оголошується.
Фото та відео матеріали, за проханням МВС, не висвітлюються.


                                      Прес-служба Павлоградської міської організації ВО «Свобода»

Немає коментарів:

Дописати коментар