четвер, 31 січня 2013 р.

"Студентська Свобода" Павлограда громадською акцією вшанувала пам'ять героїв-крутянців


29 cічня 2013 року "Студентська Свобода" міста Павлограда, що на Січеславщині (Дніпропетровська область), провела громадську акцію до 95 річниці бою під Крутами.
Націоналісти встановили намет на центральній вулиці міста, над яким майоріли державний прапор та прапор ВО "Свобода". Активісти розповсюджували серед мешканців міста інформаційні листівки, які розповідають про героїчну подію.

Голова Павлоградської "Студентської Свободи" Владислав Шевчук так прокоментував подію : "95 років том, стався бій між більшовицькою армією Михайла Муравйова та київськими студентами, які знаючи про десятикратну перевагу ворога, успішно вели бій близько п'яти годин і не відступали. Вони не мали шансів на перемогу, але зробили все, що від них залежало щоб затримати більшовицьку орду на підступах до Києва. Тому що були переконані: Україна – понад усе. Триста молодих юнаків ціною свого життя довели, що треба захищати свою країну, свій народ до кінця. Їхній подвиг ми повинні пам'ятати й сьогодні. Доки ми знаємо правду, пам'ять про справжніх героїв, вірних синів України не помре ніколи!"
Посилання на сайт: http://www.dnipropetrovsk.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/036096/

                                      Прес-служба Павлоградської міської організації ВО «Свобода»

Немає коментарів:

Дописати коментар