неділю, 30 червня 2013 р.

29 червня Павлоградська "Студентська Свобода" відзначила день народження Головного командира УПА - Романа Шухевича

29 червня Павлоградська "Студентська Свобода" відзначила день народження Головного командира УПА, героя України Романа Шухевича урочистим смолоскипним маршем.

Цей захід набрав широкий розголос у громаді.
Але були і ті,хто усіма силами хотів зірвати марш свободівців.

Так, на Соборній площі, де збиралися націоналісти,були присутні недоумкуваті провокатори котрі знімали активістів на камери і казали класичний набір слів:"Ви прієзжіє","Нє знаєтє как хорошо жилось раньше" і так далі.

Але не дивлячись на цих не дуже обдарованих людей патріоти всеж таки почали ходу центральною вулицею Павлограда.

Велике спасибі необхідно сказати побратимам-свободівцям з міста Лозова(Харківщина) які завітали до Павлограду на марш.
Їх присутність зробила захід ще більш запальним і енергійним.

Під час ходи свободівці вигукували гасла"Слава Україні!","Україна понад усе!", ОУН-УПА-державне визнання!","Бандера,Шухевич-Герої України!". Також містяни мали змогу почути виконання національного славня свободівцями. Багато хто з перехожих теж приєднався до співу українського гімну. Хода завершилася біля пам'ятника Матвія Хижняка.

Потім виступив з запальною промовою лідер Студентьскої Свободи Владислав Шевчук.


" - Постать Романа Шухевича посідає виняткове місце в історії Українського народу. Він брав участь в бородьбі проти усіх окупантів України. Під його керівництвом виросла й протистояла нескорена повстанняська армія.Життя й діяльність Головного командира УПА генерал-хорунжого Романа Шухевича-Тараса Чупринки стала яскравим взірцем історичної пам'яті про героїчні змагання за українську державність і мають стати прикладом  для прийдешніх поколінь української нації. Комуністична влада обливала брудом Романа Шухевича, як при його житті, так і після його смерті. Він і вояки УПА фігурували в радянських газетах, як зрадники, фашисті і поліцаї. Туж саму політику проводять сьогоденні комуністи: нагло і брехливо таврують сучасних націоналістів.     

Нещодавно я прочітав статтю, яку написали про нас місцеві кумуністи в цій статті вони цинічно назвали активістів Свободи-фашистами, звинуватили нас в тому, що ми топчімо і плюємо на могили ветеранів, намагаємося утилізувати російську мову і, що ми є прямими нащядками місцевих поліцаїв.  Себе ж вони окреслили в цій статті, чістокровними комуністами, які будуть захищати Павлоград від фашиської диктатаури, але при цьому не понехтують встановити тут комуністичну. По їх словам, люди, які є потріотами, які говорють української мовою і насять національну символіку автоматично стають фашистами.  Тільки тим, що ми займаємо активну громадську позицію і намагаємось принести суспільну користь ми схожі на бійців Бінніто Муссаліні та Адольфа Гітлера? Це брехня і абсурд, яку комуністи поширюють серед населення з метою політичної дезеорінтації людей.  Не моючі абсолютно жодної заціпки проти нас вони поливають брудом нашу організацію в надії, що громада повірить їхнім брехливим історіям. Саміж комуністи , пропогують ідеї українофобії, сталінізму і тотальної диктатури кремля.  
Виходячи з цього, постає  одне єдине питання і хто ж тут насправді фашисти?
Націоналісти, які відстоюють права свого народу, чи шовіністично налаштовані агенти Москви, які намаються знищити незалежність України?! 
І за якими масками не ховалися ці агенти, приховуючи свою продажну фашистську натуру, все одно українці розпізнають їх, і зметуть цю гидотну з української землі !   
 Роман Шухевич присвятив своє життя боротьбі проти червоних окупантів, таким чином здобувши для нас свободу і незалежність. Але боротьба з комунізмом ще не закінчена. Не думайте що можна боротися з хворобою, не видалив викликаючий її орган.
Не думайте що ми зможемо боротися з комуністичною заразою, не звільнивши націю від органу що викликає. Вплив комунізму не припинеться, зараження нації не закінчиться доки чинник викликаючий комуністичну заразу, не буде виделенний з нашого суспільства. "

Цей захід був проривом для Павлограда, так як засвідчив що український націоналізм є рухом всеукраїнським, в тому числі й павлоградським! Цим смолоскипним маршем ми віддали шану нашому Герою, ідейному провіднику українських патріотів-націоналістів, а світло, від наших смолоскипів, освітить нам, українцям, шлях до нових перемог!


Слава Україні!

Світлини з події: https://plus.google.com/photos/116555699284631568359
Відео: https://www.youtube.com/channel/UCwX_fR2CqpYmm_X4pCIEU6g


Прес-служба Павлоградської міської організації ВО "Свобода" 

Немає коментарів:

Дописати коментар