четвер, 14 березня 2013 р.

9 березня 2013 року «Студентська Свобода» м.Павлограда, разом з Будинком читачив "Дивосвіт" та прсвітянами міста провела просвітницький захід до 199 річниці "Дня Народження Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка"



9 березня 2013 року «Студентська Свобода» м.Павлограда, разом з Будинком читачів "Дивосвіт" та просвітянами міста провела культурний захід 
до 199 річниці дня народження Великого Кобзаря- Тараса Григоровича Шевченка.


На цю зустріч були запрошені письменники та літератори, які зачитали вірші Шевченка та свої власні твори. 



А також виступив голова Павлоградської «Студентської Свободи» Владислав Шевчук, зі своєю промовою:

« - Сьогодні в цьому залі зібралися люди різних професій, люди різного віку та різних переконань. Та всіх разом нас об'єднує наша велика та героїчна історія. Історія яка будувалась на костях і крові героїв, які віддавали своє життя за те,в що вони так свято вірили. З покін віків наш народ був змушений вести боротьбу за своє існування, боронити свою Землю, захищати свою мову і культуру. В нашій історії було багато Героїчних постатей, які приходили в скрутні часи нашої Державності, які піднімали і вели за собою народ, які вміли пробуджувати в свідомості мільйонів людей патріотизм і жагу до боротьби. Одним із таких Вождів Українського народу був,є і залишиться ним на завжди великий син України Тарас Григорович Шевченко.Людина яка вела боротьбу проти царського режиму, проти кріпацтва, яка боролась за Україну без холопа і пана, людина яка зберегла самоідентичність Української Нації, яка збагатила нашу кальтуру і історію.Кобзар став символом одвічної боротьби, символом нескореного Українського народу, він є відзеркаленням самої української душі.

Ми-молоде покоління, яке зараз нажаль потерпає від духовного і національного занепаду, повинні брати приклад з цієї людини, ми повинні вивчати і віддзеркалювати в своєму житті діяння Шевченка!Ми молоді хлопці і дівчата, в руках яких знаходиться майбутнє України і тільки від нас залежить яким воно буде!Вже скоро Ми станемо творцями нової Держави про яку так мріяв Кобзар в якій не буде холопа і пана,в якій не буде ворожої нечисті,в якій буде Соціальна і Національна справедливість,в якій українець буде господарем на своїй Богом данній Землі. Держава,в якій буде своя правда і сила і воля!»

Світлини з події: https://plus.google.com/photos/116555699284631568359/albums/5855273950428562705

                                      Прес-служба Павлоградської міської організації ВО «Свобода»


Немає коментарів:

Дописати коментар