вівторок, 21 травня 2013 р.

18 травня у Києві пройшла 30-тисячна акція "Вставай,Україно!", а також циркова вистава від регіоналів, марш - "антіфа".


18 травня у Києві пройшла 30-тисячна акція "Вставай, Україно!"

Три опозиційні сили - "Батьківщина", "Свобода" та УДАР провели фінальний мітинг в рамках всеукраїнської акції "Вставай, Україно!". 

Колона зібралася на Європейській площі і пройшла у бік Майдану. Очолювали її - лідери опозиційних фракцій Віталій Кличко, Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.
Колона дійшла до Софіївської площі, де навпроти пам'ятника Богдану Хмельницькому було встановлено сцену. Кілька хвилин перед тим, Антифашистський марш залишила сотня молодих чоловіків спортивної статури. Побігли на порятунок БТРу, яка перешкоджала руху опозиційної колони на вул.Великій Житомирській: "свободівці" разом з однопартійцями вибили цеглинами у машині вікна. "Антифашисти" почали кидати в колону опозиціонерів пляшками та камінням. Зав'язалась бійка. За кілька хвилин вулицю заповнили кілька сотень "беркутівців". Опонентів розділили й опозиціонери пішли назад до сцени.Там годину проходив мітинг. 
Врешті Яценюк, Кличко та Тягнибок підписали Декларацію про координацію дій в боротьбі з режимом Януковича. Після цього мітингувальники потроху розійшлися.
Світлини з акції: https://picasaweb.google.com/102652274152528116947/AqRDOJ

18 травня марш "Антіфашистів" у Києві.
Від музею Великої вітчизняної війни до Європейської площі маршем пройшли десятки тисяч людей. Партія регіонів на свій "антифашистський марш" під назвою "В Європу — без фашизму" звезла людей з усіх регіонів. 
За даними МВС, у заході брали участь 45 тисяч людей.Від музею до ВВВ до Європейської площі люди йшли півтори години. Натовп розтягнувся на всю проїжджу частину. Перекривши таким чином рух транспорту. Однак переважно люди так і не могли пояснити — яка мета маршу та і, власне, що таке "антифашизм". 
Розповідали, що з участь у марші їм платять 200 гривень.Завершився захід мітингом: виступами нардепів, ветеранів та невеликим концертом.

До нас потрапило ексклюзивне відео на якому чітко видно як починався конфлікт в Києві на мітингах 18 травня, який згодом переріс в побиття журналістів


http://www.youtube.com/watch?v=mg_t3jBVu9k&feature=player_embedded


Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_regioni-zbirali-antifashistiv-po-vsij-krajini-a-u-kievi-borolisya-iz-seksmenshin/498054">Gazeta.ua</a

Немає коментарів:

Дописати коментар