пʼятницю, 30 серпня 2013 р.

"Незалежність - це свобода" - наголосили січеславські націоналісти під час святкових урочистостей до Дня Незалежності

З Днем Незалежності України
Націоналісти Січеславщини з нагоди Дня Незалежности пройшли маршем центром Січеслава з величезними розгорнутими жовто-синім та червоно-чорним прапорами, поклали квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку та до могили воїнів УНР. Вечірній захід зібрав біля 200 активістів. Шляхом співали пісні, вигукували звичні гасла "Одна мова...", "З Днем Незалежности!" та вигадували нові - на кшталт "Незалежність - це свобода!".
О 10-й годині ранку Криворізька міська організація ВО "Свобода" разом з иншими опозиційними силами та громадськими організаціями пройшли ходою від пам'ятника жертвам голодоморів та політичних репресій до монументу Тарасові Шевченку. Одразу після ходи свободівці роз'їхалися по районам міста для агітації на наметах. Намети були встановлені в паркових зонах у всіх районах Кривого Рогу. Тисячі криворіжців, які в цей день вийшли святкувати День незалежности, отримали газети та вітальні листівки. Кульмінацією святкування Незалежності в Кривому Розі став щорічний традиційний парад вишиванок, який організувала Криворізька міська організація ВО "Свобода". В параді взяли участь близько 100 осіб.
Також парад вишиванок вперше відбувся у Криничанському районі. Захід пройшов у районному центрі за ініціятиви районної організації ВО "Свобода". Вбрана у вишиванки колона пройшла центром селища, віддаючи шану всім, хто долучився до боротьби за свободу і незалежність нашої держави. Захід розпочався урочистою ходою до пам'ятника Тарасу Шевченку з покладанням квітів Великому Кобзареві. Біля погруддя великого поета учасники ходи читали його вірші, які актуальні і в наш час. Завершився захід біля храму Благовіщення Пресвятої Богородиці молитвою за Україну.
У Нікополі 24 серпня міська організація ВО "Свобода" провела ходу та мітинг. Після мітингу перед присутніми виступила поетеса Світлана Зубкова, яка зачитала декілька своїх віршів на тему незалежности України та інші. Наприкінці заходу усіх присутніх було запрошено на свободівську козацьку юшку на березі Дніпра.
Павлоградські свободівці розмістили у центрі парку величезний плакат з привітанням, встановили партійні намети та розгорнули агітаційні банери. До святкування тут відбувся виступ учнів школи бойового гопака "Хорс" та виставка творів народних митців.
Націоналісти міста Верхівцеве відзначали свято у привокзальному парку. Тут лунали національні мелодії, козаки Кодацької паланки війська Запорізького низового організували показові стрільби з лука, вправлялися в бойовому гопаку майстри єдиноборств зі школи "Метелиця", а козацького кулішу скуштувало понад 150 гостей свята. Родзинкою свята став авто- і мотопробіг – колони автомобілістів і мотоциклістів з національними прапорами проїхались вулицями міста. До ходи у вишиванках залучилось понад 70 верховчан, переважно молоді.
Не обійшлося й без провокацій. У Кам'янському (Дніпродзержинську) на площу біля квіткового ринку під час розпалу святкувань націоналістами Дня Незалежности завітали комуністи. Вони нахабно почали тіснити свободівців, щоб звільнити місце для встановлення свого намету, звукопідсилювальної апаратури та стендів, що паплюжать українську державність. У тисняві стенди комуністів було пошкоджено, плакати зірвані. Під час суперечок постраждало кілька осіб. Так, прес-секретаря ВО "Свобода" вдарили у груди та намагалися збити з ніг; репортера, що фільмував події, кілька разів вдарили по голові та зірвали з одягу посвідчення журналіста; літньому чоловікові завдали травми у області спини. До кінця заходу свободівці стояли лавою навпроти комуністів, захищаючи своїх жінок, дівчат і дітей, що прийшли відзначити свято, та не дали розгорнути акцію "червоних".
"Останні події на Січеславщині ще раз впевнюють нас у тому, що, здобувши декларовану незалежність України, нам ще потрібно вибороти її справжню незалежність та очистити державу від українофобів, від комуно-олігархічної банди, від числених ворогів української державности. Ми продовжуємо жертовну боротьбу, яку вели наші попередники – вояки УПА, армій УНР та ЗУНР, козаки Запорізького війська – за побудову могутньої Української Держави на засадах верховенства національних українських інтересів" - підсумував голова Січеславської обласної організації ВО "Свобода" Олександр Замковий.
Світлини з заходів:
https://picasaweb.google.com/113851304920656701348/MIroHJ

Взято з офіційного сайту ВО "Свобода"

Немає коментарів:

Дописати коментар