понеділок, 22 липня 2013 р.

Нещодавно встановлений у Києві пам'ятник Перуну - демонтували

У ніч на 21 липня на Старокиївській горі в Києві знесли дерев'яну статую Бога Перуна, встановлену у переддень.

Шестиметровий дубовий образ Перуна встановили на Старокиївській горі 20 липня.

Понад 200 рідновірів супроводжували статую з Видубичів, звідки за легендою, був скинутий у Дніпро образ Перуна при хрещенні Русі князем Володимером.
Статуя Перуна являла собою діда воїнів, одягненого в шолом, з Соколом і Симарглом, який його оберігає. Внизу були зображені 9 козаків-характерників, які символізували «Перунову рать». Створив образ львівський скульптор Антон Лубій.




Місце де був встановлений пам'ятник 
Біля третьої години ночі на територію музею історії України в"їхали автокран "Камаз" та мінібус із "братками". Через деякий час також з"явився автобус із "беркутом". Рідновіри-охоронці, серед яких був і скульптор, який впродовж 3 тижнів різьбив кумира, були взяті у щільне кільце "беркутом". Кумир разом із постаментом був піднятий та завантажений на кузов автокрану і вивезений із території музею. Недалеко знаходились та періодично розмовляли по мобільним телефонам піп місцевої каплички Московського патріархату та Павло Дорошенко - особа, яка вдень у нетверезому стані з"явилась під час встановлення кумира Перуна та намагалась спровокувати рідновірів, повторюючи, що він все рівно буде знищений.
Прес-служба Павлоградської міської організація ВО "Свобода"

1 коментар: