вівторок, 31 грудня 2013 р.

28 грудня 2013 року активісті «Студентської Свободи» Павлограда разом з членами міської партійної організації ВО «Свобода» прийняли участь в акція протесту «Зупиніть катів”



 28 грудня 2013 року активісті «Студентської Свободи» Павлограда разом з члени міської партійної організації ВО «Свобода» прийняли участь в акція протесту «Зупиніть катів” 
Жорстоке побиття київської журналістки Тетяни Чорновіл змусило забути про новорічні клопоти не тільки її рідних і близьких. Сотні тисяч людей по всій Україні обурені безперервною хвилею репресій проти журналістів і активістів Майдану. Тож, на захід солідарності з хороброю дівчиною зібралося близько 100 осіб, представників політичних і громадських організацій, журналістів і простих громадян міста Павлограда, селищ Тернівки та Синельникове.  Учасники заходу тримали прапори України і портрети побитої журналістки.
В цій акції без посередню участь прийняли активісти «Студентської Свободи» та члени Павлоградської організації Всеукраїнського Об’єднання «Свобода».
Владислав Шевчук, міський голова ВМГО “Студентська Свобода”, наголосив у своїй промові: “Пані Тетяна є не першою жертвою політичних репресій. Згадаємо вбивство журналіста Гонгадзе, замовника якого й досі не можуть знайти. А може й не хочуть. Нажаль в нашу державу повертається жахлива радянська тенденція – переслідувати, знущатись, бити, або й навіть вбивати тих, хто має власну думку і несе її людям. Сьогодні ми зібрались тут і вимагаємо не безглуздих пояснень і брехливих відмовок з боку міліції та влади, ми вимагаємо справедливості, розслідування цього злочину і покарання винних. Ми вимагаємо припинення політичних репресій і переслідувань учасників київського Євромайдану. Нехай вся Україна бачить, що в Павлограді є люди, які не закриють на це очі!..”.

 По завершенню мітингe учасники акції, вишикувавшись у колону і тримаючи плакат з написом «Зупиніть катів!», підійшли до Павлоградського міського відділу міліції.

 Пікетуючи відділення, мітингувальники одноголосно прийняли резолюцію, де головними пунктами вимог були:

 1) Відставка міністра МВС України Віталія Захарченка.

 2) Звернення Павлоградських депутатів до Президента України з листом на захист журналістів.

Прес-служба Павлоградської міської організації ВО «Свобода»

Немає коментарів:

Дописати коментар