неділя, 29 червня 2014 р.

День Конституції!


28 червня 2014 року патріотичними силами Павлограда, за участі ВО “Свобода”, Самооборони Павлограда та “Майдану”, було проведене народне віче, присвячене Дню Конституції. 
На захід зібралися більше 100 осіб. Павлоградці пройшли з державними прапорами і плакатами з гаслами “Захистимо Україну від російських окупантів”, ”Україна — Батьківщина першої у світі Конституції”. Захід розпочався урочистим співом гімну України, та продовжився виступом козацького ансамблю з українськими патріотичними піснями. 

Біля сцени молодь вдосконалювала навички розбирання і збирання автомату АК-47. 
Також, зі своїми промовами виступили громадські активісти і звичайні мешканці Павлограда. Віче закінчилося палкою промовою лідера ВО ”Свобода” Владислава Шевчука, який зазначив: “Шановна павлоградська громадо! На цьому віче ми святкуємо день нашої Конституції, за яку ми і вся українська нація боролися багато років, і тепер ми нарешті почали виборювати свою чесну і справедливу державу. Але сьогодні перед нами стоять зовсім інші завдання. На нашу землю суне азійська навала, яку ми повинні пліч-о-пліч зупинити. Російські окупанти відібрали в нас наш український Крим, і за допомогою своїх сепаратистів і провокаторів на сході, коять свої безчинства і злочини, вбивають мирних громадян і наших вояків. Але, на жаль, ми маємо не тільки ворога зовнішнього, але і внутрішнього, який за допомогою влади робить диверсії і саботажі, і саме через це ми несемо такі великі втрати. Але я впевнений, що вже дуже скоро буде проведена повномасштабна люстрація, і до влади прийдуть українські патріоти, а наші вояки почнуть отримувати свої великі перемоги. Нація – вічна, вороги – тимчасові. Наша перемога – неминуча!”

Також, в цей день активісти влаштували флеш-моб під назвою “похорони комунізму”. Під гасла “Комуняку на гілляку!”, до пам'ятника катові українського народу Лєніну, який ще ПОКИ ЩО стоїть на нашій площі, павлоградці поклали картонну домовину з написом “комунізм”. Одною з вимог цього флеш-мобу була повна заборона комуністичної партії в Павлограді, і в Україні в цілому. 
Опісля, колона, під гасла “Герої не вмирають, вмирають вороги!”, “Пам'ятай завжди чужинець, тут господар — українець!”, тримаючи портрети загиблих воїнів з Павлограда, рушила до меморіалу пам'яті жертв голодомору, де хвилиною мовчання було вшановано усіх українців, замучених голодом радянськими катами. Також були покладені квіти до вічного вогню, та вшановані павлоградці, які загинули на сході України.

Захід завершився урочистим співом гімну України, біля постаменту Матвія Хижняка.
На протязі усього заходу, небайдужі мешканці Павлограда приєднувались і радо вітали активістів.

На акції були зібрані кошти на підтримку української армії.






 Прес-служба Павлоградської міської організації ВО «Свобода»

Немає коментарів:

Дописати коментар