середа, 16 липня 2014 р.

“Громадський контроль” бореться проти свавілля горгазу.

14 липня до громадського контролю звернулися мешканці будинку 366 по вул. Дніпровській, які повідомили, що співробітники горгазу, знаходячись в нетверезому стані, почали проводити газову перевірку, грубо порушуючи правила техніки безпеки, і поставивши під загрозу життя сотень людей. 
Активісти прибули за викликом вже через декілька хвилин. Опитавши жителів, ті повідомили, що четверо співробітників горгазу, знаходячись в нетверезому стані,

Після інциденту, на місце приїхав бригадир горгазу, який сховав злочинців в свою машину і відвіз в невідомому напрямку.
Міліція, яка прибула на місце події за годину після виклику, жодним чином не спромоглася розшукати і затримати осіб, які причетні до побиття людини, не склала протокол, і після 30-ти хвилинного перекуру поїхала. 

Опісля, до будинку підійшло двоє п'яних газовщиків, які були причетні до побиття мешканця даного будинку. Побачивши активістів “Громадського контролю”, один з газовщиків втік на скутері, ледве не збивши пішохода. Тимчасом другий, знаходячись неподалік від дому, розпивав горілку. Коли активісти “Громадського контролю” та мешканці будинку підійшли до нього аби запевнитись, що він дійсно є співробітником горгазу, він почав лаятись і погрожувати.
На спробу активіста зафіксувати дану особу на телефон, він почав кидатись на активістів “Громадського контролю”, намагався вихопити телефон. Після сутички, зрозумівши своє безвихідне становище, газовщик втік. 

“Ця ситуація є доказом повного свавілля комунальних структур і правоохоронних органів. 
“Громадський контроль” взяв на себе відповідальність захищати права звичайних мешканців Павлограда. І тому цю справу ми обов'язково доведемо до справедливого завершення. Мало того, що співробітники горгазу ледве не взірвали будинок, в якому проживає сотні сімей, так вони, відчуваючи повну безкарність, побили мешканця будинку, який до речі захищав Павлоград на блок пості №1, де неодноразово ніс чергування. Нашою вимогою є негайне звільнення даних працівників газової служби, притягнення їх до кримінальної відповідальності, і звільнення працівників міліції за бездіяльність.” - зазначив координатор громадського контролю Владислав Шевчук. 

Опісля, активісти “Громадського контролю”, разом з постраждалим мешканцем будинку, який прибув з довідкою з травмпункту, поїхали до міського відділку міліції, де написали заяви до МВС, з вимогою негайного проведення слідства, до що даної ситуації. 



Прес-служба Павлоградської міської організації ВО «Свобода»

Немає коментарів:

Дописати коментар