понеділок, 1 липня 2013 р.

На Січеславщині "Студентська Свобода" нагадала громаді про основні конституційні права та смолоскипним маршем вшанувала Романа Шухевича

Павлоград. Смолоскипний марш
28 червня 2013 року Павлоградська "Студентська Свобода" провела інформаційний мітинг до Дня Конституції України, метою якого було поширення інформації серед містян про конституційні права українців та їх порушення комуно-олігархічним режимом. А вже наступного дня, вперше у Павлограді, свободівці смолоскипним маршем вшанували пам'ять головного командира УПА Романа Шухевича.
До Дня Конституції молоді націоналісти встановили в місті партійний намет і спеціальний стенд з тематичними зображеннями державної символіки та витягами основних положень Конституції України. Окрім цього, свободівці поширювали серед містян інформацію щодо цього державного свята, спілкувалися з людьми про порушення конституційних прав українців, які систематично відбувається у країні. А вже 29 червня Павлоградська "Студентська Свобода" відзначила День народження головного командира УПА, героя України Романа Шухевича урочистим смолоскипним маршем. Захід мав широкий розголос серед громади міста, до учасників ходу долучилися й свободівці з міста Лозова, що на Харківщині. О 21:00 колона націоналістів, що зібралася на Соборній площі, вирушила центральними вулицями Павлограда до постамента засновника міста Матвія Хижняка. Під час маршу свободівці скандували націоналістичні гасла та виконували український Славень.
Захід завершився промовою керівника місцевої "Студентської Свободи" Владислава Шевчука, у якій він наголосив: "Постать Романа Шухевича посідає виняткове місце в історії українського народу. Легендарний командир присвятив своє життя боротьбі з усіма окупантами нашої землі, таким чином здобувши для нас свободу і незалежність. Цей захід є проривом для нашого міста і засвідчив, що український націоналізм це всеукраїнський рух! Цим смолоскипним маршем ми віддали шану нашому герою, ідейному провіднику українських патріотів-націоналістів. І світло від наших смолоскипів освітить нам, українцям, шлях до нових перемог!".
Прес-служба Павлоградської міської організації ВО "Свобода" 

Немає коментарів:

Дописати коментар