четвер, 26 червня 2014 р.

Павлоградська Свобода евакуювала сім’ю зі Слов’янська.

24 червня 2014 року до Павлоградської Свободи звернулась Олена, біженка зі Слов’янська, якій разом з трьома неповнолітніми дітьми партія раніше допомогла дістатись до Павлограда, а потім до Волинської області, де вони зараз проживають. Олена просила допомогти її матері та брату з дружиною дістатись до Волинської області, бо ті зовсім не мають коштів на дорогу. Мати Олени та її брат з дружиною 24 червня були довезені до Ізюма однією з волонтерських організацій з якою зв’язались свободівці.


Павлоградська Свобода також зв’язалась з заступником мера Ізюма і поставила питання про необхідність надання допомоги цим людям. Місцева влада пішла на поступки і розквартирувала сім’ю на ніч, а вранці забезпечила їм транспорт на Харків.
З Харківською владою спілкуватись виявилось складніше, тут Павлоградська Свобода зіткнулась з дивним явищем: виявляється в Харкові комунальники не бояться ні Бога ні чорта і впевнені, що їм все дозволено. Додзвонитись до заступників мера неможливо, всі вони начебто десь на виїздах, або просто не можуть говорити, більш того, деякі секретарі цих посадових осіб дозволяли собі розмовляти на підвищених тонах. Але не на тих напали. Павлоградська Свобода все таки вийшла на одного з заступників мера і поставила питання ребром і міська влада з рештою пішла на поступки: біженців розмістили у готелі і забронювали їм квитки на Луцьк, виділили кошти на харчування.
Вранці сім’я біженців вирушила на Волинь, де на них вже чекала родина, повідомив лідер ВО «Свобода» Владислав Шевчук.
Але враження про Харків залишилось важким, таке відчуття, що місто живе десь у 2012 році…


                                      Прес-служба Павлоградської міської організації ВО «Свобода»

Немає коментарів:

Дописати коментар